Uncategorized

2018 Cenevre Motor Fuarı’nda

keşfettiğimiz 9 şey bazı yönlerde motor şovları yıllar içinde son derece bitti çünkü Cenevre 1905’te bir versiyonunu ilk kez tuttu. Otomobillerin tarzı hakkında konuşmanın yanı sıra bir bakış katlandı. Bununla birlikte, başka şekillerde, motor şovlarının yanı sıra gösterdikleri motorlar, 2018 Cenevre Motor Show’un tabanına ışınlanan Cenevre 1905’in bir müşterinin, alışılmadık ve büyüleyici bir şekilde keşfedeceği noktasına kadar. yer.
Reklam – Kısa makale aşağıda devam ediyor

Tecrübeli 21. yüzyıl gazetecileri bile, Motor Gösterisi şaşkınlığının garip maçına karşı bağışık değil – nadiren kravatlarını gevşetmeleri ve enfiye kutularını kırmak için bir noktaya gelse de – bu da o zamandan beri Yıldan yıla, otomotiv pazarındaki modifikasyon hızı hızlıdır.
• 2018 Cenevre Motor Fuarı’ndan ne olursa olsun
Eğer bir şey varsa, son zamanlarda iletişimin entegrasyonu ve otonom sürüş teknolojileri, elektrik ve hibrit güç aktarma organları ile daha düşük emisyonları ve motor şov standlarında gördüğümüz araçları dönüştürme yöntemlerini üretme ilerlemeleri ile hızlandırılmıştır. .
2018 Cenevre Motor Fuarı’nda, üreticiler duyurularıyla ilgilendikleri ve açıklamalarıyla birlikte tüm bu süreçler büyük görünüyordu. Büyük fotoğraf ve pazarın kısa, orta ve uzun vadede gideceği talimatlar hakkında büyük bir miktar keşfettik. Tabii ki, en büyük kapsayıcı tekniklerle aynı zamanda eşleştirildiğinde, detaylardan elde edilmek için büyük bir sürpriz ve zevkti. Aşağıda, 2018 Cenevre Motor Fuarı’nda keşfettik, her ikisi için de 9 şeyle birlikte büyük ve küçük bir lezzet alabilirsiniz.
2018 Cenevre Motor Fuarı’nda keşfettiğimiz 9 şey
Araba tasarımcıları rakiplerinin mallarını incelemeyi sever
Motor şovları, önümüzdeki birkaç yıl için tüm endüstrinin planlarını tek bir gün içinde emmek için belirgin bir şans. Aynı şekilde, rakip araç tasarımcılarının rakiplerin neler yaptığına dikkat etmeleri için harika bir olasılık. Bu, Audi’deki stil başkanı Marc Lichte, araç tarzı dünyasının bir ağır sikleti Laurens van den Acker tarafından geliştirilen Renault Ez-Go konseptini inceliyor. Muhtemelen ne düşündüğünü kim anlıyor; “Belki tekerlekler daha büyük olabilir”.

Jeep’s Stand, kaba sağlık alanında bir marka gösterdi
Jeep’in 2017 satış performansını Ocak ayında “utanç verici” olarak açıkladıktan sonra, FCA yöneticisi Sergio Marchionne şimdi bu yıl 4×4 markasının yüzde 40 satış büyümesiyle “mutlu” olduğunu belirtiyor. Gösteride Jeep, FCA’nın diğer markalarını cüce eden büyük bir tavırla başarısının ganimetlerinden memnun kaldı. Aslında, mamut Jeep kurulumu o kadar büyüktü ki, Fiat, Alfa Romeo ve Maserati’nin yedek alanla durduğu gibi.
Reklam – Kısa makale aşağıda devam ediyor

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *