Uncategorized

2013 yılında ödenmesi gereken Nissan Steer-By Sistemi

Nissan Direct-By Wire sistemi ortaya çıktı ve aynı zamanda gelecek yıldan itibaren yeni bir Infiniti tasarımına çok önce takılıyor.
Direksiyon simidinden ön tekerleklere mekanik bağlantı yerine, direksiyon simidi bir aktüatöre bağlanır. Bir elektronik yönetme sistemi aktüatörün girişlerini okur. ECU, aktüatörü direksiyon rafındaki kontrol eder, bu da tekerlekleri buna göre yönlendirir.
Reklam – Gönderi aşağıda devam ediyor

Sistem de tersine çalışır, direksiyon rafı aktüatörü, tekerleklerin ECU’ya ne yaptığını geri besler ve daha sonra yoldan uygun ‘his’ üreten direksiyon simidi aktüatörünü kontrol eder.
Nissan, direksiyon sisteminin bu tork yönlendirmesi de dahil olmak üzere bir fayda kullandığını ve hasarlı yol yüzeylerinden tekerleğin bir şey haline geldiğini açıklıyor.
Sistem benzer şekilde, ön cam üzerine monte edilmiş bir kamera, araç izlemesini doğrudan bir çizgide tuttuğundan, otoyolda veya bombalanmış bir yolda sürüş sırasında küçük direksiyon düzeltmeleri gereksinimini ortadan kaldırır.
Bir şerit kalkış sisteminin aksine, kamera aracı düz tutmayı amaçlamaktadır, yine de sizi öngörülen bir şeride tutmak yerine sürmeyi seçersiniz.
Doğal olarak, sürüş severlerin yeni sistemden şüpheci olmaları bekleniyor. Ancak Nissan Driving, Gelişme Ekibi Üyesi Yönetin Takeshi Kimura, “Sürücüler Yeni Nesil Direksiyonumuzun bir video oyunu gibi hissedeceği resmi. Bu yüzden onlara yeni sisteme karşı kör bir test, geleneksel hidrolik direksiyon sağlıyoruz. Her zaman yanlış varsayımlar, yeni nesil direksiyonun yolun çok daha doğrudan ve mantıklı bir his kullandığını belirtiyorlar. ”
Dahası, sistemin güvenlik etkileri var. Bununla birlikte, Nissan, yedek yönetme birimlerinin yanı sıra güç başarısız olsaydı, hala küçük bir debriyaj kullanan direksiyon rafına yer alan mekanik bir bağlantı olduğunu belirtiyor.
Infiniti, müşterilerini yok etti ve özellikle topaklardan ve yoldaki çarpmalardan direksiyon geri bildirimlerinin sevilmedikleri bir şey olduğunu buldu, bu yüzden Nissan’ın üst düzey markası gelecek yıldan itibaren yeniliği ilk alacak.
Nissan da CVT otomatik şanzımanı için aktif motor freni ortaya çıkardı. Sistem, bir köşe için yavaşlarken, ek motor frenleme ve dolayısıyla çok daha fazla kontrol sağlarken, daraltmanın elektronik eşdeğerini kullanır.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *